Workshops


Winterretraite in de Puddingfabriek zaterdag 29 februari 2020

Op deze ochtend geven we onszelf de mogelijkheid om een pas op de plaats te maken.  We vergeten soms op de rem te trappen en een pauze te nemen.  Als je in het dagelijks leven even een pas op de plaats maakt, krijg je daar en geschenk voor terug; tijd en ruimte.

Tijdens de winterperiode maken we een nieuw begin, ‘resetten’ we onszelf.
Door het opbouwen van onze krachten en veel rust te nemen kunnen er nieuwe impulsen ontstaan.

We werken zowel met yoga als meditatieoefeningen op deze ochtend.

Begeleiding
Rhodes Selhorst 

Voor wie;
Voor iedereen die belangstelling heeft voor yoga en meditatie. 

Winterretraite 
Datum:zaterdag 29 februari 2020  
Tijd: 10.00 – 12.30
Kosten: €30,- inclusief koffie/thee   
Locatie :  Puddingfabriek
Viaductstraat 3-4

Aanmelden via contact

 

 

images/kloostertuin_.jpg

 

Voorjaarsretraite in het Klooster ,
zaterdag 6 juni 2020; ga je mee op een dag-retraite in het Klooster!

Rode draad van mijn retraites is de ‘mens in relatie met de seizoenen’.
Door middel van yoga, meditatie, teksten en opdrachten gaan we op onderzoek uit om te ontdekken

wat we als mens nodig hebben om evenwicht te ( her) vinden tijdens de seizoenen. 

De vierjaargetijden
De cyclus van de seizoenen belichamen we in ons leven. In alles wat we doen, de processen die binnen ons plaatsvinden, worden we beïnvloed door de natuurelementen en de energie van de vier seizoenen.

In deze voorjaarsretraite staat het wezen van de mens en de natuur om ons heen centraal, zowel binnen ons en als daarbuiten.

Door een pauze te nemen kan er een open en vriendelijk contact ontstaan met wat er zoal binnen ons leeft als daarbuiten.

 
De Herberg Het Klooster in Kloosterburen wordt omringd door verstilde natuur en eindeloze ruimte.  De retraiteruimte waarin wij werken, het zusterhuis kijkt uit op een prachtige tuin met oeroude bomen. 

 

Begeleiding
Rhodes Selhorst geeft Hatha Yoga en meditatie lessen, mindful yoga en Yoga Nidra Training (www.yoga-groningen.nl )

Voor wie;

Voor iedereen met of zonder ervaring die nieuwsgierig is naar yoga en meditatie. Heb je nog niet eerder een meerdaagse retraite gedaan dan is een dagretraite een mooie opmaat.  

 

Voorjaarsretraite 
Datum: zaterdag 6 juni 2020
Tijd: 10.00 – 16.30
Kosten: €80,- inclusief koffie/thee en gezonde lunch. 
Locatie : Herberg Het Klooster
Damsterweg 8
9977 RH Kloosterburen   
 

Sommige onderdelen van deze yoga en meditatie-retraite zijn in stilte en zullen ook buiten plaatsvinden in het Hoge Land.

 

 

images/herberg_het_klooster_kloosterburen.jpg

Weekend retraite Kloosterburen

11-13 september 2020

Met Rhodes Selhorst en Annetje Brunner

Retraite Weekend: Op verhaal komen in het klooster

In deze weekendretraite staat het wezen van de mens en de natuur om ons heen centraal. Ons lichaam en brein vertellen ons steeds een verhaal. Een verhaal over heden, toekomst of verleden. Hoe verhouden we ons hiertoe, van moment tot moment? In de yoga en meditatie geven we onszelf de mogelijkheid om dit in rust en stilte te verkennen en er vertrouwd mee te raken. Met steeds het lichaam als thuisbasis, als herberg, om naar terug te keren. 
En dit weekend is het Klooster is onze herberg. De Herberg Het Klooster in Kloosterburen wordt omringd door de verstilde natuur van het groningse Hogeland. De retraiteruimte, het oude zusterhuis kijkt uit op een prachtige tuin met oeroude bomen.

We bieden een afwisselend programma met yoga en meditatie beoefening. Ook wandelen we in stilte buiten op het hoge land naar de dijk en de kwelders. Op een ontspannen, wakkere manier aanwezig zijn bij alles wat zich aandient, van moment tot moment. Met niet-oordelende milde aandacht voor jezelf en je omgeving, alle zintuigen open. Dit weekend zijn we grotendeels in stilte en off-line. Je hebt dus een weekend sociaal verlof. De meditaties en yoga sessies worden wel begeleid. Daarnaast is er ruimte ervaringen te delen in een luisterkring, of in een individueel gesprek met Rhodes of Annetje. 

Begeleiding: Annetje Brunner en Rhodes Selhorst. Annetje traint in mindfulness en compassie en begeleidt zenmeditatie (www.dewerkschuur.nl). Rhodes geeft Hatha Yoga en meditatie lessen, mindful yoga en yoga nidra training (www.yoga-groningen.nl ). Samen geven Rhodes en Annetje retraites en workshops en nascholingen voor mindfulness trainers.

Voor wie: iedereen die behoefte heeft aan een verdiepende retraite, ervaring met yoga en meditatie / mindfulness is wenselijk.

Tijden: start vrijdag 4 september 17 uur met instructie en een gezamenlijke maaltijd en eindigt op zondag 6 september om 15.30 uur.

Prijs: € 330,- op basis van volpension in 2-persoonskamers (verblijf, ontbijt, lunch, diner, koffie/thee).

Locatie: Herberg het Klooster, Damsterweg 8 Kloosterburen.

Informatie en aanmelden:
info@dewerkschuur.nl/0645085157 
rhodes@yoga-groningen.nl/0627574730

 
 
 
Retraites de vier seizoenen

Ik heb vier retraites ontworpen, afgestemd op de seizoenen. De rode draad is de 'mens in relatie met de seizoenen'.  Doormiddel van yoga , meditatie, teksten en opdrachten gaan we op onderzoek uit wat we als mens nodig hebben om evenwicht  te ( her) vinden tijdens de seizoenen.   

De vierjaargetijden
De cyclus van de seizoenen belichamen wijzelf ook. In alles wat we doen, de processen die binnen ons plaatsvinden, worden we beinvloed door de natuurelemanten en de energie van de vier seizoenen.

De eerstvolgende retraite is op zaterdag 12 oktober 2019. We gaan de stilte in en genieten van de prachtige herfstij in de omgeving rondom het Landgoed Mensinge. De tijd van groei is ten einde en dit staat vaak haaks op de vele opstartactivitieten die juist in het najaar aanvangen.  Thema's zijn onder andere; terugkeer, terugschakelen, inspannen en ontspannen, in het midden blijven, toewijding en voorbereiden.  
 

Herfst -herfsttij, terugkeer, verkennen, voorbereiden

Datum: zaterdag 12 oktober 2019

Tijd: 10.00 - 16.00

Kosten €80,- inclusief koffie/thee en speciale lunch van de chef

Locatie: Cuisinerie Mensinge op het Landgoed Mensinge Roden

 

Voorjaar  - Lente - retraite groei en ontluiking

Datum: zaterdag 6 april a.s. 

Tijd: 10.00 - 16.00

Kosten: €80,- inclusief koffie/thee en speciale lunch van de chef

Locatie : Cuisinerie Mensinge op het Landgoed Mensinge Roden

Sommige onderdelen van deze yoga en meditatie-retraite zijn in stilte.
Uiteraard gaan we bij goed weer ook het Mensinger bos verkennen.

Zomer - zomervlucht bloei jaarkring
Herfst - Herfsttij terugkeer laatste fase

De retraites vinden plaats op verschillende locaties zowel in de stad als in de natuur.

 

 

Yoga Nidra Training

Komende seizoen bied ik een Yoga Nidra training aan. 

Yoga Nidra is een praktische techniek, “met de voeten stevig op de grond”, die ons leert om te gaan met de alledaagse sensaties, zintuigelijke gewaarwordingen en overprikkeling en onze ( stress) reacties daarop.

Het is een aantrekkelijke optie voor iedereen die meer wil leren over bewust ontspannen en dat wil gebruiken voor bijvoorbeeld een verbetering voor de kwaliteit van zijn of haar slapen.

Ik bied een training aan met één wekelijkse sessie in 3 weken.

Na het volgen van deze training heb je de mogelijkheid om mee te doen met de wekelijkse verdiepende, Yoga Nidra oefenochtend op zondag- of zaterdagochtend. 

Wat is yoga Nidra?

Het is een bewustwordingstechniek met vaste onderdelen, die ontwikkeld is door Swami Satyananda Saraswati, de stichter van de Bihar School of Yoga in India.

Yoga Nidra wordt wel vertaald als ‘de yoga slaap’. Dat is eigenlijk niet helemaal juist want wanneer je slaapt ben je onbewust aan het ontspannen, terwijl het bij deze techniek juist om gaat om er helder en bewust bij te zijn en te blijven. Yoga Nidra is een techniek tussen diepe ontspanning, tussen waken en slapen in. Bij slaapstoornissen is bewezen dat bij slapen overdag het ritme juist wordt verstoord. Yoga Nidra is een bewuste stress reductieoefening die er voor zorgt dat je makkelijker kan inslapen.

De Yoga Nidra techniek is verwant met de savasana vanuit de yoga.
Deze wordt ook wel lijkhouding genoemd en gaat vanuit de yoga filosofie over loslaten en de spirituele dimensie daarvan. Leven versus sterven. Misschien ken je deze oefening wel van een yogales. Waarbij je liggend op je matje zowel je geest als je lichaam leert loslaten. Ook in de mindfulness training wordt er geoefend met yoga nidra elementen tijdens de bodyscan.

Vanuit mijn ruime ervaring en kennis van hatha yoga, yoga nidra en stress reductie, integreer ik het komende seizoen deze aspecten in een Yoga Nidra training.  

Voor wie: Yoga Nidra werkt voor iedereen. Voor mensen die meer rust en ontspanning willen ervaren en dat op een gestructureerde manier willen oefenen. De oefeningen vinden liggend op een mat plaats en zijn dan ook uitermate geschikt voor mensen die om wat voor en reden niet prettig kunnen zitten of staan; voor mensen met chronische klachten of mensen die om fysieke redenen niet goed aan een reguliere yogales mee kunnen doen. 

Yoga Nidra training ( 4 weken training )

Nieuwe datum september 2019
4 donderdagavonden van 19.00 - 21.30
19 en 26 september 3 en 10 oktober

Tijden: 19.00 - 21.30
Kosten:
€180,- inclusief een yoganidra geluidsbestand ingesproken door Rhodes Selhorst 
Locatie:
Puddingfabriek Groningen

Onderdeel van de yoga nidra training is vooraf een intakegesprek/ontwikkelingsgesprek. 

Na deze training kun je meedoen met de terugkom avond of ochtend yoganidra van anderhalf uur.
De volgende datum is op vrijdag 11 oktober 20.00-21.30  

 

 
images/indiaoffers.jpg
 
 
 

 

 

Yoga in de Puddingfabriek zomer 2018

Wat is er leuker om op een zomeravond of ochtend samen met jouw yogagenoten, partner of vriendin je te laven aan yoga en meditatieoefeninge?

Na de zomerlessen genieten we op de binnenplaats van de Puddingfabriek van een hapje en een drankje.  

Zondagochtend 26 augustus   
Yoga, meditatie en ontspanning  10.30 – 12.30

Woensdagavond 29 augustus  
Yoga, meditatie en ontspanning  19.30 – 21.30

Voor wie; iedereen die tijdens de zomer yoga wil blijven beoefenen of wil kennismaken met yoga en meditatie, voor alle leeftijden.  

Locatie: Puddingfabriek Viaductstraat 3-4
Kosten: inclusief hapje en drankje €25.-
Voor Studenten €15,- per zomeravondles.

Tijd: ochtend 10.30 - 12.30  en avond 19.30 -21.30

 

Opgave kan via rhodes@yoga-groningen.nl  


Familie Yoga in de Puddingfabriek 15 juli 2018

 Vlak voor de zomervakantie begint, nodig ik je uit voor een familie yogaochtend in de Puddingfabriek.    
We dagen onszelf uit met avontuurlijke ( op dieren geïnspireerde ) houdingen.
Maar uiteraard gaan we ook geconcentreerd met ontspanning “aan de slag". 
Wil je ook even ontsnappen aan onze "24 uursrace"  vlak voordat de zomervakantie begint? Schrijf je dan in.

Je krijgt een aantal leuke oefeningen mee naar huis, waarmee je tijdens de zomervakantie kan werken.

Voor wie:
Voor alle ouders met kinderen, tantes, ooms buren, broers en zus, iedereen is welkom van 5 t/m 70+  In deze workshop staan jullie samen centraal.

Zondag 15 juli 2018
Locatie:  Puddingfabriek
Tijd : 11.00 – 12.30
Kosten €10,- p.p inclusief versnapering
Kinderyoga docente Rhodes Selhorst

 

 

Familieyoga  zondag 15 juli 2018

Vlak voor de zomervakantie begint, nodig ik je uit voor een familie yogaochtend in de Puddingfabriek.
Voor iedereen vanaf 5 tot 70+

We dagen onszelf uit met avontuurlijke ( op dieren geïnspireerde ) houdingen.
Maar uiteraard gaan we ook geconcentreerd met ontspanning “aan de slag". 
Wil je ook even ontsnappen aan onze "24 uursrace"  vlak voordat de zomervakantie begint? Schrijf je dan in.

Je krijgt een aantal leuke oefeningen mee naar huis, waarmee je tijdens de zomervakantie kan werken. 

Voor wie
Voor alle ouders met kinderen, tantes, ooms buren, broers en zus, iedereen is welkom van 5 t/m 70+  In deze workshop staan jullie samen centraal.

Zondag 15 juli 2018
Locatie:  Puddingfabriek
Tijd : 11.00 – 12.30
Kosten €10,- p.p inclusief versnapering

Workshop Yoga en Kracht zondag 17 juni 2018

Yoga is niet alleen zachtheid en ontspanning ontwikkelen maar tegelijkertijd kracht.
Deze tegenpolen versterken/bekrachtigen elkaar , het een kan niet zonder het ander.   

Zoals de Boeddha streven we naar de middenweg. 
Onze geestkracht en spierkracht wordt beiden ingezet en geoefend. 
Bewegen vanuit je kracht, buikspieren en bekkenbodemoefeningen, mentale kracht & energie opzoeken.

We gaan in deze workshop op onderzoek uit hoe we op een veilige en aandachtige manier met kracht kunnen omgaan en vanuit het centrum van het lichaam ‘ alignment ‘ deze kunnen inzetten in de asana’s.
 
Voor wie: voor iedereen die de uitdaging aan wil gaan om meer ontspanning en kracht te ontwikkelen.     

Zondag 17 juni 2018
Locatie : Puddingfabriek
Tijd: 10.00 – 12.30
Kosten: €30,-
 

Yoga en ontspanning zondag 25 maart 2018

Zondag 25 maart 2018
Yoga op zondag “de kunst van het ontspannen”
Tijd: 10.00 – 12.30
Locatie: De Puddingfabriek

Dit voorjaar wordt weer de workshop “de kunst van het ontspannen” gegeven.

Terugschakelen en even niets moeten is de grondtoon van deze workshop.
De workshop is toegankelijk zowel voor beginners als gevorderden. Met een open vizier en nieuwsgierigheid ben je voldoende voorbereid.

Laat je verrassen met wat yoga & meditatie en ontspanning voor je kan betekenen en ervaar de rust en stilte in de Puddingfabriek, voor een ontspannen begin van je week.   

Kosten: €30.- ( inclusief koffie/thee en iets lekkers na afloop van de workshop )

Wil je je opgeven stuur mij dan een e-mail. rhodes@yoga-groningen.nl    

 

Yoga en muziek in de Puddingfabriek zondag 15 april 2018

Begin de zondagochtend op 15 april in de Puddingfabriek met de klanken van gitaar en altviool. Muziek wordt afgewisseld met yogaoefeningen om lichaam en geest te ontspannen. De muziek maakt nieuwsgierig, nodigt uit tot contemplatie. De Yoga zelf is geschikt voor jong en oud, welk vertrekpunt je ook hebt.

Rhodes Selhorst (Altviool & Yoga) en Winfred Buma (Gitaar) vormen samen een duo. Wat gebeurt er wanneer je een jazzgitarist en een klassiek geschoolde violiste samen vanuit de stilte laat improviseren? Plekken waar zij van dromen of ooit zijn geweest worden in klankvelden omgezet. Soms komen zij elkaar tegen in onverwachte samensmeltende boventonen om vandaar als knarsend zand al schurend naar huis terug te keren.

Natuurlijk geen zoetgevooisde new-age muziek, laat je verrassen!


Zondag 15 april 2018 11.00 – 13.00
De Puddingfabriek Viaductstraat 3-4 
Kosten €20,- ( inclusief koffie/thee en versnapering)
Opgave via Rhodes rhodes@yoga-groningen.nl

 

 


 

 

 

 

images/soundsofmusic.jpg
Yoga en Cello vrijdag 28 oktober

Vrijdag 28 oktober 16.30 Locatie Der Aa-Kerk

Begin de avond van de vrijdag van soundsofmusic met yoga en live muziek van celliste Katharina Gross. De monumentale Der Aa-kerk is de mooist denkbare ruimte voor ritme, bewegingen en langzaam verschuivende celloklanken.

Met Katharina Gross (cello) en Rhodes Selhorst (yogadocent)

Geef je op via rhodes@yoga-groningen.nl
Gratis toegankelijk met soundsofmusic dagkaart voor de vrijdag,
losse reservering € 8,-
Tijd 16.30

Meer informatie over soundsofmusic http://soundsofmusic.nl/

https://opsb.tw.de-oosterpoort.nl/mtTicket/performance/100841

 


 

 «- terug