Nieuwe training Yoga Nidra

Yoga Nidra training  Eerstvolgende Yoga Nidra Training is vanaf donderdag 19 september 2019.

Yoga Nidra is een praktische techniek, “met de voeten stevig op de grond”, die ons leert om te gaan met de alledaagse sensaties, zintuigelijke gewaarwordingen en overprikkeling en onze ( stress) reacties daarop.

Het is een aantrekkelijke optie voor iedereen die meer wil leren over bewust ontspannen.En dat wil gebruiken voor bijvoorbeeld een verbetering voor de kwaliteit van zijn of haar slapen.

Ik bied een training aan met één wekelijkse sessie in 4 weken.

Na het volgen van deze training heb je de mogelijkheid om mee te doen met de wekelijkse verdiepende, Yoga Nidra oefenochtend op zondag- of zaterdagochtend. 

Wat is yoga Nidra?

Het is een bewustwordingstechniek met vaste onderdelen, die ontwikkeld is door Swami Satyananda Saraswati, de stichter van de Bihar School of Yoga in India.

Yoga Nidra wordt wel vertaald als ‘de yoga slaap’. Dat is eigenlijk niet helemaal juist want wanneer je slaapt ben je onbewust aan het ontspannen, terwijl het bij deze techniek juist om gaat om er helder en bewust bij te zijn en te blijven. Yoga Nidra is een techniek tussen diepe ontspanning, tussen waken en slapen in. Bij slaapstoornissen is bewezen dat bij slapen overdag het ritme juist wordt verstoord. Yoga Nidra is een bewuste stress reductieoefening die er voor zorgt dat je makkelijker kan inslapen.

De Yoga Nidra techniek is verwant met de savasana vanuit de yoga.
Deze wordt ook wel lijkhouding genoemd en gaat vanuit de yoga filosofie over loslaten en de spirituele dimensie daarvan. Leven versus sterven. Misschien ken je deze oefening wel van een yogales. Waarbij je liggend op je matje zowel je geest als je lichaam leert loslaten. Ook in de mindfulness training wordt er geoefend met yoga nidra elementen tijdens de bodyscan.

Vanuit mijn ruime ervaring en kennis van hatha yoga, yoga nidra en stress reductie, integreer ik deze aspecten in een Yoga Nidra training.  

Voor wie: Yoga Nidra werkt voor iedereen. Voor mensen die meer rust en ontspanning willen ervaren en dat op een gestructureerde manier willen oefenen. De oefeningen vinden liggend op een mat plaats en zijn dan ook uitermate geschikt voor mensen die om wat voor en reden niet prettig kunnen zitten of staan; voor mensen met chronische klachten of mensen die om fysieke redenen niet goed aan een reguliere yogales mee kunnen doen. 

Yoga Nidra training 

Nieuwe datum september 2019
4 donderdagavonden van 19.00 - 21.30
19 en 26 september 3 en 10 oktober

Tijden: 19.00 - 21.30
Kosten:
€180,- inclusief een yoganidra geluidsbestand ingesproken door Rhodes Selhorst 
Locatie:
Puddingfabriek Groningen

Onderdeel van de yoga nidra training is vooraf een intakegesprek/ontwikkelingsgesprek.

Yoga Nidra training

Data 11 november 25 november 2 december  2018 ( vol )
1e training zaterdag 19, 26 januari en 2 februari 2019 ( vol)
2e training zondag 3, 10, 17, maart 2019 ( vol )
3e training zaterdag 1,8,15 Juni 2019 ( vol)
 
4 donderdagavonden van 19.00 - 21.30
19 en 26 september 3 en 10 oktober ( genoeg plek)

 
Onderdeel van de yoga nidra training is vooraf een vrijblijvende intakegesprek/ontwikkelingsgesprek. 

Na deze training kun je meedoen met de onderhoudsochtenden yoganidra van anderhalf uur op de zaterdag of zondagochtend . 

 

 

 

 

 

 

 


« Terug