Masterclass voor Mindfulness trainers

16 Juni 2018  Masterclass Mindful Yoga voor mindfulness trainers met Annetje Brunner en Rhodes Selhorst

Ben jij een mindfulnesstrainer die graag nieuwe inspiratie opdoet? 

Heb je behoefte om je kennis en ervaring van mindful yoga uit te breiden of op te frissen?

Voel je je soms onzeker in het aanbieden en begeleiden van yoga-oefeningen in de achtweekse MBSR training?

Laat je inspireren door twee ervaren professionals met diepgaande achtergrond op het gebied van meditatiebegeleiding, mindfulnesstraining en mindful yoga. Annetje en Rhodes werken daarnaast ook veel met mensen die minder makkelijk bewegen of die kwetsbaar zijn door stress en overbelasting, beperking of ziekte.

We bieden handvatten om de mindful yoga op een natuurlijk manier te laten aansluiten op het mindfulness trainingsprogramma, zodat de deelnemers door het beoefenen van mindful yoga, de training ook echt in hun dagelijkse praktijk kunnen brengen. Uitgangspunt is werken vanuit nieuwsgierigheid en verwondering over het menselijk lichaam. Deze grondhouding zelf ervaren en leren overbrengen op cursisten, zodat er meer mildheid, compassie en respect ontstaat voor het eigen lichaam.

Programma:

In deze workshop gaat het allereerst om je eigen mindful yoga beoefening. Door vanuit je eigen ervaring te werken kun je je embodiment zowel bij jezelf als bij je cursisten versterken en laten groeien. We oefenen beide reeksen uit de MBSR training en gaan daarbij in op jouw ervaringen. Vervolgens komen specifieke aandachtspunten aan bod, zoals ervaringsgericht begeleiden, inquiry, en taal- en stemgebruik. Ook reiken we alternatieven aan die je kan bieden aan mensen met beperkingen, zodat zij veilig en vanuit zorgzame aandacht bewegen.

Er is ruimte om je eigen thema's of vragen in te brengen en we geven ook gelegenheid om te oefenen in kleinere groepjes. 

Voor wie?

Voor iedereen die mindfulness trainer is of die de basis trainingsopleiding mindfulness heeft gedaan en die vaardigheid wil ontwikkelen in het geven van de yoga series in de mindfulness training. 

Kosten: €85 incl. handout, koffie, thee en lekkers.

zaterdag: 16 juni 2018 10.00 - 17.00 uur. De Puddingfabriek Groningen 

Trainers: Rhodes Selhorst en Annetje Brunner, meer over Annetje www.dewerkschuur.nl

Locatie: de Puddingfabriek Viaductstraat 3-4

images/annetje_en_rhodes_.jpg
   
 


« Terug